Over Leef!

Dit is een blog over mijn passie: het leven. Het leven met God, die de Levende is en echt leven geeft. Het leven met de vele vrienden en familie die mij lief zijn. Het leven in gemeenschap met andere volgelingen van Jezus, over de hele aardbol verspreid en met de meest diverse achtergronden. Het leven in deze fascinerende wereld, met zoveel aan kunst, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen om je over te verwonderen (en vervolgens te bloggen)…

Voor het geval je me (nog) niet kent en benieuwd bent wie toch deze levenslustige blogposts schrijft: Martijn Rutgers, 41 jaar jong, gelukkig met Linda en de trotse vader van twee dochters, Eline en Anna. We wonen met plezier in Amsterdam-West. Ik heb een eeuwigheid geleden rechten gestudeerd en als publieksvoorlichter  gewerkt voor het Ministerie van Justitie. Na lang zoeken, vele slapeloze nachten en ontelbare gebeden heb ik een radicale career switch gemaakt en werd ik assistent-manager van de Shelter Youth Hostel Ministry in de rosse buurt van Amsterdam. Vervolgens ben ik deeltijd theologie gaan studeren aan Tyndale Theological Seminary, waar ik in 2007 een M.Div. heb behaald. Ik ben toen vrijwel meteen aan de slag gegaan als voorganger bij  Crossroads International Church Amsterdam, waar ik 9 prachtige jaren gehad heb.

Sinds oktober 2016 ben ik voorganger bij OASE voor Nieuw-West. Ik kan me op dit moment geen betere plek bedenken waar ik zou willen dienen: een jonge, missionaire gemeenschap met een duidelijke bijbelse prediking, maar tegelijkertijd relevant en open naar onze cultuur en samenleving toe, met veel jonge mensen, 20 verschillende nationaliteiten, tal van (on)kerkelijke achtergronden en theologische verscheidenheid, maar één in Jezus en het bevrijdende nieuws van God’s liefde en genade.

Ik zou het erg leuk vinden je op deze blog of in real life te ontmoeten en door te bomen over het mysterie wat het leven heet!

Martijn

7 comments

 1. Theodoor · mei 28, 2009

  Hé Martijn,
  leuk om je nu ook via blog tegen te komen.
  Gr. en tot spreeks
  Theodoor

 2. Henk van Blijderveen · augustus 12, 2009

  Hoi Martijn! Het heeft even geduurd voor ik reageerde. Ik heb Over leef doorgenomen en ben onder de indruk van je passie voor God en mensen. Je lijkt me een leuke vent die het een en ander te vertellen heeft.

  Heb je op mijn site toegevoegd. Ik hoop nog veel van je te lezen. Gr. en Gods zegen gewenst bij alles wat je onderneemt.

  Henk

 3. Rob Haster · september 26, 2009

  Hoi Martijn, wij hebben elkaar dan wel niet de hand geschud, maar alsnog gisteren samen de beeldentuin ervaring gehad, onder genot van de toelichtingen van een oude man en het achtergrondcommentaar van een zeer jonge…. ééntje van jou. Leuk! Ik zal jouw blog eens een beetje gaan volgen, wellicht rolt daar nog wat (digitaal) gesprek uit.

  Groet,
  Rob Haster

 4. Paul cuijpers · maart 9, 2010

  Beste Martijn,

  Ik wilde even zeggen dat ik prachtig vond deze verhalen te lezen, die het hart raken van het evangelie en het Christelijk leven. Het verhaal van Vincent en van de verjaarspartij voor Agnes zal ‘k niet gauw vergeten. God’s zegen en ik blijf je lezen.

  Liefdevol Salute,

  Paul

  • martijnrutgers · maart 10, 2010

   Bedankt voor je reaktie Paul! Mooi om te horen dat m’n schrijven je inspireert! Hartelijke groet, Martijn

 5. John Lapre · oktober 1, 2014

  Geweldig Martijn!
  Hier nog zo’n rechtenstudent, die – in mijn geval – daarna militair is geworden en passie heeft voor God en mensen :-).
  Wie weet hoe God verder borduurt en zijn schilderij volmaakt.
  Alle hartelijks, John

  • martijnrutgers · oktober 1, 2014

   Mooi elkaar zo te ontmoeten, John! Hartelijke groet en zegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s