Waarom ik schrijf voor vrijheid

SVV_compact_groot

22-23 november word ik met 11 anderen 24 uur opgesloten om samen een boek te schrijven. Om te schrijven voor vrijheid. Om een stem te geven aan hen die verhandeld, misbruikt of onderdrukt worden. Om 100 dagen reddingswerk mogelijk te maken.

We maakten er dit filmpje over:


Sommige mensen vragen waarom ik aan deze schrijversactie mee doe:

1. Niet omdat ik pretendeer schrijver te zijn. Ik ben van de 12 schrijvers de enige voorganger. De rest is journalist of ervaren schrijver. Ik schrijf af en toe een preek, artikel of een blogpost. Met veel plezier overigens. Hopelijk compenseert dat m’n gebrek aan writing skills 😉

2. Niet omdat denk iets heroïsch te gaan doen. We worden met 12 m/v 24 uur opgesloten in een ruimte en worden geacht dan een boek bij elkaar te schrijven (ieder een hoofdstuk). Opmerkelijk, maar niet meer dan dat. Het zal ons geen plek in het Guinness record book opleveren en valt al helemaal in het niet bij het lijden wat de mensen doormaken die misbruikt, uitgebuit en als slaaf gehouden worden.

3. Niet omdat ik de illusie heb hier de wereldproblemen mee op te lossen. Een messiascomplex is mij gelukkig vreemd. Ik besef heel goed dat onze actie slechts een druppel op een gigantische gloeiende plaat van wereldwijd onrecht is.

4. Wel omdat ik ben gevraagd dit te doen. En tegen sommige verzoeken zeg je gewoon geen nee.

5. Wel omdat ik International Justice Mission een fantastische organisatie vind. Als voormalig jurist weet ik dat gerechtigheid vaak een zeer lange, moeizame en pijnlijke strijd vereist. IJM is bereid die strijd aan te gaan in de meest moeilijke en primitieve omstandigheden. Met alle juridische, politieke, diplomatieke middelen mogelijk. Met een professionaliteit die alom geroemd wordt.

6. Wel omdat ik verlang naar meer vrijheid in deze wereld. Ik geloof dat Jezus daarom naar deze aarde gekomen is. Om ons vrijheid te geven. Geestelijk maar ook lichamelijk. Jezus vraagt ons nu zijn handen en voeten te zijn, om armen het goede nieuws te brengen en onderdrukten hun vrijheid terug te geven. Ik draag hier graag m’n steentje aan bij, hoe klein ook.

Hoe kun jij helpen? Door eenmalig 1 of meer boeken te kopen. Om het zo mogelijk te maken dat mensen bevrijd worden uit de hel van misbruik en slavernij. Doe je mee? Ga naar http://www.schrijversvoorvrijheid.nl

“Do your little bit of good where you are; it’s those little bits of good put together that overwhelm the world.” – Desmond Tutu

One comment

  1. Jan Jaap · november 7, 2013

    Dit is op DE WERELD VAN JAN JAAP herblogden reageerde:
    Schrijvers voor vrijheid: een initiatief tegen de slavernij van talloze vrouwen en kinderen, dichtbij en veraf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s